.


LYMFMASSAGE

Lymfsystemets funktion - kroppens detox system

Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag och rena sig från slaggprodukter. Det är även en viktigt del i kroppens cirkulationssystem.

Lymfmassage /dränage kan hjälpa : 


• sömnproblem

• problem med celluliter

• ökad muskelavslappning

• avlägsna överflödig äggvita

• leda bort överskottsvätska och slaggämnen

• minska halten av stresshormonet kortisol

• problem med dålig blodcirkulation

• problem med ödem och infektioner

• slapp hud

• värk i kroppen

Bilden visar en behandling med lymfmassage. Lymfmassage är djupverkande och avstressande.

KONTAKT

Lymfmassage är en lätt helkroppsmassage i lymfans riktning där man ofta jobbar mer djupgående av enskilda kroppsdelar utifrån kunden behov och ev problem. Syftet är att leda bort lymfvätska från svullna områden med ev skadade lymfnoder (körtlar) till friska områden där vätskan kan tas om hand. Massagen kan ge bra effekt då vi kan mjuka upp förtätad kroppsvävnad där lymfvätskan inte kan passera så bra för att sedan få ökad fart på lymfflödet igen. Lymfsystemets funktion - kroppens detox system En klar vätska cirkulerar runt i kroppen parallellt med blodcirkulationen. Den samlar upp vävnadsvätska som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar från avfall som slagg, bakterier, virus som sen försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan leds sedan ut i blodet igen.

.

.

.

REGNDROPPS MASSAGE

Underbar form av medicinsk aromaterapi

Regndroppsmassage är en väldoftande, utrensande och avstressande behandling där terapeutiska eteriska oljor används.

Denna sköna och avslappnande massage är mer  djupgående än klassisk massage - även om den är fjäderlätt i sitt utförande. Du får en härligt väldoftande, skonsam och rogivande massage som påverkar många funktioner i din kropp. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, kan bl a stärka din hälsa, din hormonbalans, ditt immunförsvar, din sömn och hjälpa kroppen att läka effekterna av stress. Den bekämpar också virus, bakterier och inflammationer. Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering samt balanserar energiflödet i kroppen - vilket ger en uppfriskande effekt inte bara för kroppen utan även för själen.

Regndroppsmassage är mycket avkopplande och görs med terapeutiska aromatiska oljor.

KONTAKT

Regndroppsteknik/massage är en kombination av lätt beröring och massage. Effekten förstärks med hjälp av 9 olika eteriska oljor av hög terapeutisk kvalitet. Dessa oljor appliceras både på rygg och fotsulorna. Sedan masseras de in över din rygg och fot. 

Behandlingen avslutas med mycket skön värmeinpackning. Den avslutande inpackningen sker med varma handdukar och ökar effekten av oljorna.


De eteriska oljorna  verkar även på vårt känslocentrum i hjärnan (limbiska systemet).  Och via doftsinnet fungerar behandlingen även välgörande för att avlägsna stress, oro, samt åstadkommer känslomässig läkning. Oljornas funktion och läkande process fortsätter sedan att verka i din kropp i 5-7 dagar.

.

.

.

ZONTERAPI MED AROMAOLJOR

Behandling av fötternas reflexpunkter

I min aromamassage brukar jag börja med att behandla fötterna med hjälp av vitaflex som är en lätt och verksam teknik som med hjälp av rena eteriska aroma oljor går ner på cellnivå. Zonterapi är en månghundraårig behandlingsform som går ut på bearbetning och stimulans av olika reflexpunkter på fötterna. Dessa reflexpunkter påverkar i sin tur olika organ och kroppsdelar. Vid obalanser och sjukdom blir dessa punkter mer känsliga och berättar på så vis om vår hälsa.

Genom att trycka på fötternas särskilda reflexpunkter kan man lösa upp blockeringar i kroppen och stärka dess förmåga att läka sig själv. Nervsystemet blir stimulerat, vilket kan leda till att smärtan kan minska, blodcirkulationen ökar och normaliserar kroppens funktioner.

KONTAKT

Zonterapi är en säker behandlingsmetod och kan hjälpa människor i alla åldrar. En del människor jag pratat med har en uppfattning att zonterapi har upplevts som smärtsamt. Behandlingsformen som jag ger under min aromamassage är mycket behaglig och gör inte ont. Samtidigt som jag behandlar fötterna applicerar jag eteriska oljor efter behov på fötterna och ibland vid behov på kroppens zonterapi punkter. Denna del i min aromamassage brukar vara otroligt uppskattad.

.

.

.

AYURVEDISK MARMA

Energibalanserande på djupet

Marma är en unik behandling där kroppens marma punkter stimuleras med lätt beröring för att skapa djup avslappning och balansering av kropp/sinne.


Här används essentiella oljor utvalda från din aktuella situation och det görs en kort pulsavläsning.

Marmabehandling ges :


• Vid trötthet 

• Kroppsliga, mentala och känslomässiga trauman

• Nervositet

• Sömnlöshet  

• För att stärka allmäntillståndet 

• Överansträngning som utmattning & utbrändhet. 

• För att stärka immunförsvaret

KONTAKT

Denna behandling genomförs med lätt beröring av triggerpunkter/akupressurpunkter så kallade marmapunkter. Syftet är att återskapa kroppslig och mental balans men även energikroppen blir balanserad. Behandlingen ges med fördel ges ofta under en behandlingsperiod - gärna flera gånger i veckan. Upprepade behandlingar ger större effekt. 

En mjuk och återhämtade behandling över hela kroppen. När man som vid denna behandling skapar djup mental vila så främjas spontan läkning på energinivå.


Marmapunkterna stimuleras med essentiella oljor, utvalda efter kort ayurvedisk konsultation och pulsdiagnostik. Dessa oljor tränger in genom huden och påverkar de subtila energiflödena i kroppen. Blockeringar kan lösas upp så att energin kan flöda fritt vilket leder till att kroppen får tillgång till den energi den behöver för att fungera optimalt. 


Marma är punkter som fungerar som receptorer och omvandlas vid stimulans till nervimpulser som i sin tur ger budskap till våra inre organ och endokrina körtlarna. Genom att stimulera dessa punkter öppnas de kommunikationskanaler som kan vara blockerade.  

.

.

.

IR-BASTU

Avlasta din kropps system

med Infraröd värmebehandling! 

I en IR-bastu kan du svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu och du kan även svettas i lägre temperatur (detta är individuellt). Det gör att man svettas mycket lättare. I vanlig bastu är det lätt att man bara blir röd i ansiktet och överhettad utan att börja svettas. Det är dessutom lätt att andas i en IR-bastu. Infrarött ljus tränger in ungefär 4,5 cm i kroppens vävnader.

Välgörande infravärme. IR står för infrarött ljus och det är ett helt naturligt fenomen. Det är den del av solens osynliga spektra som ger oss människor, djur och natur värme.

KONTAKT

Möjliga effekter av IR-bastu:


• Svullnad i kroppen minskar och man blir mjuk och smidig, lättare och smalare.

• Fibroser (bindvävsförhårdnader) mjuknar, vilket jag kan berätta mer om vid Lymfmassagebehandlingar.

• Detox, slaggprodukterna i kroppen svettas ut och då blir du friskare och piggare.

• Stressreducering.

• Muskler och leder mjukas upp.

• Positiv effekt på hjärt kärlsystemet.

• Hudförbättrande. Huden blir bl a mjuk och fin.

• Viktminskning genom svettning och den energiförbrukning som är nödvändig för att producera svett, och genom direkt utsöndring av fett. Kan förbränna fett och kalorier (upp mot 600 kcal/30 min)

OBS! Du kan sitta i handduk, badkläder eller i underkläder, men tänk på att ta med ombyte eftersom du svettas mycket. Ta med en liten handduk att sitta på i bastun. Du har max 60 min på dig att basta och klä på dig. Dusch finns och handdduk och schampo ingår. Kombinera gärna din IR-bastu med Lymfmassage för bästa detox effekt som erbjuds av mig Carina.